Paweł Wietrzykowski pisze: 17 kwie 2026, 15:57
Łukasz ma rację: płacimy wszyscy 'cenę' za naszą pracę indeksowania. Zainteresowanie rośnie wykładniczo.
To jest problem znany nie od dziś, wkręciło mnie indeksowanie, ale "zbieracze dusz" (osoby które akceptują wszystko z MH) zniechęciły mnie do tego więc dlatego jestem "samotnym wilkiem" nie ukrywam ale gdzieś w mózgu mam by metryki Morzysław, Gosławice jednak zaindeksować...
erisson pisze: 17 kwie 2026, 07:49
Wszystko jasne , tak samo jak z korkami na ulicach kiedy wszyscy równocześnie jadą do lub z pracy ,szkoły .....
To nie znaczy, że tak być powinno - ale po prostu wydajność naszego użyczonego za darmo serwera jest nieduża, więc jesteśmy odpowiednikiem wąskiej dziurawej uliczki, a nie trzypasmowej arterii w mieście.
Paweł Wietrzykowski pisze: 17 kwie 2026, 15:57
Łukasz ma rację: płacimy wszyscy 'cenę' za naszą pracę indeksowania. Zainteresowanie rośnie wykładniczo.
To też prawda, ale nie to miałem na myśli - raczej to, że nikt z użytkowników (ani nawet ich społeczność) nie płaci tu rzeczywistej ceny za usługę jaką jest niezawodność. Więc płacimy tę "cenę" koniecznością akceptacji niskiej wydajności.
Łukasz Bielecki
...et Marcus genuit Lucam. Lucas autem genuit Ignatium.
To na co idą nasze składki, skoro piszecie że stać nas darmowe serwery Ile GB lub TB ma Projekt Poznań a Basia to chyba współpraca z Archiwum.
Może lepiej platny ale wydajniejszy server. Ostanio uzytkowanie PP i Basi jest lub było tragiczne. Taki kierunek odwróci kwerendy i indeksowanie do https://geneteka.genealodzy.pl lub Korzeni.
Serwery - podajcie sensowne serwery, ceny i czy nasi wodzowie robią rozpoznanie. Są pewnie koszty na takie wydatki,albo zbiórki lub inna forma pozyskania. To co było Naszym flagowym projektem, trochę zawodzi.
Ala i Leszek Kabaciński-kabat53 http://www.leszekkabacinskikabat.com/
Springer+-1764iPriebe,Linette ej y
Brzeźniak:Kłecko,Łagiewniki Kościelne,Szamotuły,Koźmin,Obrzycko
Grempka,Srajek/Owczarczak/Majchrzak k/Kościana,Wyskoć,Wławie,Maciejewo