MyHeritage - płatne

Wymiana doświadczeń pomiędzy genealogami, dyskusje ogólne na tematy genealogiczne i historyczne, dane dotyczące parafii, archiwów, ciekawych stron, itd
ODPOWIEDZ
j199

MyHeritage - płatne

Post autor: j199 »

Witam serdecznie!
Uprzejmie proszę o informację, czy MyHeritage PREMIUM , czyli najtańsza opcja płatnego abonamentu, wystarczy aby móc bezpośrednio skomunikować się z administratorami poszczególnych drzew genealogicznych. W związku z moją inicjatywą wykonania nowej tablicy pamiątkowej (która ma być przytwierdzona do budynku kościoła pw. św. Antoniego Padewskiego w Starołęce) i wydaniem publikacji dot. okresu okupacji w Stomilu - zachodzi potrzeba dotarcia do krewnych 60 pracowników ówczesnego Posener Gummiwerke Stomil, z których 49 zostało straconych w obozach zagłady i więzieniach, w celu pozyskania od nich fotografii, dokumentów (z archiwów domowych) oraz innych danych. Więcej na ten temat podałem w moim poście na forum, pt. Stomil w okresie okupacji.
Ps. czy mając PREMIUM, mogę występować o kontakt z administratorami, których krewni nie występują w moim drzewie, czy jednak należy zakupić abonament do MyHeritage PREMIUM PLUS ?
Serdecznie pozdrawiam
j199-Jan Kwatkowski
Awatar użytkownika
AlpaCino

Re: MyHeritage - płatne

Post autor: AlpaCino »

Do kontaktu z innymi użytkownikami wystarczy zwykły bezpłatny okres próbny.
https://www.myheritage.pl/complete-gene ... d=partners
Pozdrawiam
Kuba
j199

Dziękuję serdecznie za udzielenie praktycznych uwag o MyHeritage.
Niestety nie mam innego wyboru jak zaryzykować i opłacić abonament na MyHeritage – tylko nadal nie wiem na jaką wersję, czy PREMIUM, czy PREMIUM PLUS, aby móc bezpośrednio skomunikować się z rodzinami widniejącymi w drzewach na MyHeritage.
Dla większości zgładzonych (a było ich 49) w czasie okupacji pracowników firmy, w której przepracowałem 50 lat, posiadam ich podstawowe dane metrykalne, oraz w wielu przypadkach doszukałem się ich rodzeństwa, ich dzieci. Stosowałem już inne „prymitywne metody” jak pozostawianie na nagrobkach ich krewnych próśb – ale z minimalnym skutkiem. Mam nadzieję, że większość krewnych pozytywnie zareaguje na taką szlachetną (moją) inicjatywę wykonania tablicy pamiątkowej i wydania publikacji dot. okresu okupacji w „naszej” firmie. Do wydania tej publikacji wskazane byłoby pozyskanie od ich krewnych fotografii straconych pracowników – starszych kolegów po fachu-oraz dokumentów z okresu ich pobytu w obozach zagłady, itd.
Bardzo gorąco dziękuję za udzielenie odpowiedzi na mój post – ponawiam moją prośbę o wskazanie czy konieczny jest do celu zakup abonamentu PREMIUM PLUS – bo ze względu na dość dużą ilość zgładzonych – MyHeritage na okres próbny, nie może być zastosowany.
Z poważaniem i pozdrowieniami
J199 – Jan Kwiatkowski
Awatar użytkownika
Slawo

Post autor: Slawo »

j199 pisze: 13 kwie 2026, 21:49 Niestety nie mam innego wyboru jak zaryzykować i opłacić abonament na MyHeritage – tylko nadal nie wiem na jaką wersję, czy PREMIUM, czy PREMIUM PLUS, aby móc bezpośrednio skomunikować się z rodzinami widniejącymi w drzewach na MyHeritage.
Zrobiłem test i z wyników wyszukiwania kliknąłem w kontakt z właścicielem drzewa - pokazało mi dwa abonamenty do wyboru do opłacenia, jeśli chcę się skontaktować:
abonament kompletny
nie 16,58 €
a 10,75 €
/m-c.*
Całkowity rabat wynosi 35%

i Premium Plus:
nie 10,75 €
a 7,42 €
/m-c.*
Całkowity rabat wynosi 31%

Teoretycznie po każdym płatnym abonamencie powinna być możliwość kontaktu z innymi, ale tu mi pokazało co najmniej ten średni abonament Premium Plus, a nie ten najtańszy Premium.

Jeszcze coś znalazłem.
(po translatorze) Uwaga: aby skontaktować się z innymi użytkownikami MyHeritage, wymagana jest subskrypcja danych. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej o subskrypcji danych:
https://www.myheritage.com/help/en/arti ... bscription
Tylko na Genetece: Koło U1909-1920 M1910-1940,
Brudzew UMZ1916-22, Dobrów UMZ1902-3 1911-23, Galew UMZ1920-22, Białków 1885-1921, Tuliszków U1885-92 M1900-1912, Młodojewo M1915-39 1945-46, Dobrosołowo M1900-1936!
FAQ Genealogiczne
j199

Witam serdecznie!
Bardzo uprzejmie dziękuję za wyczerpującą informację.
Z poważaniem
j199-Jan Kwiatkowski
ODPOWIEDZ