Pozdrawiam i życzę wspaniałych przygód genealogicznych w naszym Towarzystwie
Nowi członkowie WTG
- barbaraplewka
Re: Nowi członkowie WTG
O, witam ziomków! Grupa lubońska rośnie w siłę!
Pozdrawiam serdecznie, Basia
-
bartoszmaj
Dzień dobry
Chciałbym się serdecznie przywitać z wszystkimi osobami na forum.Nazywam się Bartosz Majchrzak, mieszkam pod Bydgoszczą.A sprowadziła mnie tu rodzina dziadka która pochodzi z Wlkp z Świerczyny i okolic.I Staram się otworzyć drzewo.
Bartosz Majchrzak
Chciałbym się serdecznie przywitać z wszystkimi osobami na forum.Nazywam się Bartosz Majchrzak, mieszkam pod Bydgoszczą.A sprowadziła mnie tu rodzina dziadka która pochodzi z Wlkp z Świerczyny i okolic.I Staram się otworzyć drzewo.
Bartosz Majchrzak
Bartosz Majchrzak
Dzisiaj dotarły dwie nowe deklaracje. Witam w imieniu zarządu Państwa Hankę i Stanisława Dylaków z Poznania, którzy uczestniczyli w naszych kilku spotkaniach wyjazdowych i którzy od dzisiaj są członkami naszego Towarzystwa.
Życzę Wam realizacji swoich planów i liczymy na pomoc przy wykładach.
WOjtek
Życzę Wam realizacji swoich planów i liczymy na pomoc przy wykładach.
WOjtek
Witam nowego członka WTG-Gniazdo. Jest nim Roman Grzebel z powiatu złotowskiego. Roman zaangażowany jest w historię regionu złotowskiego Wielkopolski.
Romanie, życzę Tobie wiele zadowolenia z pracy w naszym Towarzystwie.
WOjtek
Romanie, życzę Tobie wiele zadowolenia z pracy w naszym Towarzystwie.
WOjtek
Z dniem 15 stycznia 2020 roku nowym członkiem naszego Towarzystwa został Adam Lewandowicz, długoletni członek naszego forum o nicku Adam91.
Adam urodził się na Kujawach, a mieszka obecnie w Wielkiej Brytanii.
Adam indeksuje stare księgi metrykalne z Kruszwicy dla geneteki, a ostatnio włączył się intensywnie do indeksowania przy naszym projekcie: Recesy wielkopolskie.
Witam Adamie w imieniu Zarządu WTG i życzę spełnienia marzeń o któych piszesz w deklaracji.
WOjtek
Adam urodził się na Kujawach, a mieszka obecnie w Wielkiej Brytanii.
Adam indeksuje stare księgi metrykalne z Kruszwicy dla geneteki, a ostatnio włączył się intensywnie do indeksowania przy naszym projekcie: Recesy wielkopolskie.
Witam Adamie w imieniu Zarządu WTG i życzę spełnienia marzeń o któych piszesz w deklaracji.
WOjtek
Dzień dobry.
Serdecznie dziękuję za przyjęcie mnie do grona członków Wielkopolskiego Towarzystwa Genealogicznego.
Serdeczne dziękuję za to, że Jesteście.
Serdecznie dziękuję za przyjęcie mnie do grona członków Wielkopolskiego Towarzystwa Genealogicznego.
Serdeczne dziękuję za to, że Jesteście.
Pozdrawiam Adam
Genealogia jest super!!!
Genealogia jest super!!!
Miło mi powitać wśród członków WTG-Gniazdo Krzysztofa Stawskiego, który jest duchownym katolickim pracującym w Archidiecezji Gnieźnienskiej.
Krzysztof poszukuje przodków w Powidzu i okolicach, oraz Stara Krobia.
Życzę Tobie, Krzysztofie wiele satysfakcji z członkostwa w naszym Towarzystwie.
WOjtek
Krzysztof poszukuje przodków w Powidzu i okolicach, oraz Stara Krobia.
Życzę Tobie, Krzysztofie wiele satysfakcji z członkostwa w naszym Towarzystwie.
WOjtek
Pragnę powitać nowego czlonka naszego Towarzystwa Jakuba Mizernego. Jakub mieszka w Poznaniu i jest inżynierem budowlanym.
Przodków poszukuje w woj. wielkopolskim. Jego deklaracja przystąpienia do WTG spotkałą się z dużym zainteresowaniem i aplauzem Zarzadu
Jakub udziela sie na naszym forum pod nickiem: kubota75
Życzę Tobie wiele satysfakcji z bycia naszym członkiem.
WOjtek
Przodków poszukuje w woj. wielkopolskim. Jego deklaracja przystąpienia do WTG spotkałą się z dużym zainteresowaniem i aplauzem Zarzadu
Jakub udziela sie na naszym forum pod nickiem: kubota75
Życzę Tobie wiele satysfakcji z bycia naszym członkiem.
WOjtek
- albicilla2
Witaj Kubo w naszym gronie. Kuba nie tylko jest inżynierem budowlanym, ale też autorem książki o rodzie Pospiesznych. Niestety nie pamiętam tytułu, wybacz młody kolego. Jest też współautorem naszej książki o wysiedleniach w grudniu 1939 r. do GG poprzez klasztor w Pobiedziskach/ Polskiej Wsi. Podziwiam jego dokładność i umiejętności genealogiczne. Cieszę się, że miałam możliwość z Tobą współpracować.
Magdalena Blumczynska
-----------------------------
Kessel,Hubert,Vietz RudalCiastowski, Lorkiewicz- Sarnowa,Szymanowo,Bojanowo,Rawicz
Czekalscy, Stacheccy - Dąbrówka Kościelna,Pobiedziska Poznań
Staniewscy - Dubin,Jutrosin, Kórnik,Poznań,Pobiedziska
-----------------------------
Kessel,Hubert,Vietz RudalCiastowski, Lorkiewicz- Sarnowa,Szymanowo,Bojanowo,Rawicz
Czekalscy, Stacheccy - Dąbrówka Kościelna,Pobiedziska Poznań
Staniewscy - Dubin,Jutrosin, Kórnik,Poznań,Pobiedziska
Bardzo dziękuję za powitanie i przyjęcie w swoje szeregi.
Mam nadzieję, że członkostwo w Wielkopolskim Towarzystwie Genealogicznym przyniesie nam obopólną korzyść.
PS. Książkę napisałem o moim Rodzie - Rodzinie Mizernych. O Pospiesznych póki co jest wspólna z Panią Magdą książka o wysiedlonych przez obóz przejściowy w Pobiedziskach.
Mam nadzieję, że członkostwo w Wielkopolskim Towarzystwie Genealogicznym przyniesie nam obopólną korzyść.
PS. Książkę napisałem o moim Rodzie - Rodzinie Mizernych. O Pospiesznych póki co jest wspólna z Panią Magdą książka o wysiedlonych przez obóz przejściowy w Pobiedziskach.
Pozdrawiam!
Jakub Mizerny
Jakub Mizerny
Witam w naszym Towarzystwie członkinię Krystynę Cholewę
Krysia mieszka w okolicach Pucka i jest również członkinią Pomorskiego Towarzystwa Genealogicznego.
Życzę Tobie Krysiu spelnienia swoich zamierzeń i wiele satysfakcji z bycia naszą członkinią.
WOjtek
Krysia mieszka w okolicach Pucka i jest również członkinią Pomorskiego Towarzystwa Genealogicznego.
Życzę Tobie Krysiu spelnienia swoich zamierzeń i wiele satysfakcji z bycia naszą członkinią.
WOjtek
Od dnia 1 stycznia 2022 roku pełnoprawnym członkiem WTG Gniazdo został Christophe Kasperski Witam Ciebie Christophe wśród nas. Christophe jest Francuzem, a z zawodu informatykiem i obecnie pracuje w Warszawie. Oferuje pomoc w poszukiwaniach emigrantów polskich na terenie Francji. Jest aktywnym czytelnikiem i komentatorem na naszym forum.
Christophe życzymy Tobie wiele satysfakcji z bycia naszym członkiem.
WOjtek
Christophe życzymy Tobie wiele satysfakcji z bycia naszym członkiem.
WOjtek
Pragnę powitać nowego członka naszego Towarzystwa. Grzegorz Szymajda, bo o nim mowa, jest z zawodu archiwistą i mieszka w Poznaniu. Jego specjalnością są mapy. Te stare i te nowe, pracuje bowiem w Ośrodku Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej.
Życzę Tobie Grzegorzu wielu osiagnięć geneaologicznych (przodkowie pochodza ze wschodnich rubieży i byłych terenów Polski - obecnie na Bialorusi) i liczę na skuteczną pomoc przy opracowaniach map w poszukiwaniach naszych przodków.
Wojtek
Życzę Tobie Grzegorzu wielu osiagnięć geneaologicznych (przodkowie pochodza ze wschodnich rubieży i byłych terenów Polski - obecnie na Bialorusi) i liczę na skuteczną pomoc przy opracowaniach map w poszukiwaniach naszych przodków.
Wojtek
-
SzymajdaGrzegorz
Bardzo dziękuję za przyjęcie mnie do Towarzystwa oraz życzenia. Mam nadzieję, że uda mi się rozpowszechnić wiedzę o dokumentacji przechowywanej w Ośrodku oraz wspomóc działania WTG.
Serdecznie pozdrawiam,
Grzegorz
Serdecznie pozdrawiam,
Grzegorz
Miło było Cię poznać w Brzegu. Sława
poszukuje osób o nazwisku
GUCIA (Ceradz. Kośc./Opalenica), KALISZAN, BURKIET i WOJTASZ (powiat Poznań), DZIURLA (Słocin/Opalenica), DRZYMAŁA (Słocin), BĄCZKOWSKI (Chojnica)
GUCIA (Ceradz. Kośc./Opalenica), KALISZAN, BURKIET i WOJTASZ (powiat Poznań), DZIURLA (Słocin/Opalenica), DRZYMAŁA (Słocin), BĄCZKOWSKI (Chojnica)
Miło mi powitać w naszym Towarzystwie Katarzynę Wielgosz, która jest dyrektorem Biblioteki i Centrum Kultury w Łubowie k/Gniezna. Kasia oferuje nam, między innymi pomoc w zakresie edukacyjnym i pragnie jednocześnie pogłębić swoją wiedzę genealogiczną. Jest uczestnikiem naszego forum z nickiem: Katarzyna W
Życzę Tobie Kasiu wiele satysfakcji z członkostwa w WTG-Gniazdo.
Wojtek
Życzę Tobie Kasiu wiele satysfakcji z członkostwa w WTG-Gniazdo.
Wojtek
Jarosław Juszczak od dnia 1 marca został naszym członkiem. Witam Ciebie Jarku w naszym Towarzystwie i życzę Tobie realizacji podjętych zamierzeń.
Jarek mieszka w Poznaniu i z zawodu jest archiwistą, genealogiem i historykiem. Liczymy na twoją fachową pomoc i zaangażowanie w projekty naszego Towarzystwa.
Wojtek
.
Jarek mieszka w Poznaniu i z zawodu jest archiwistą, genealogiem i historykiem. Liczymy na twoją fachową pomoc i zaangażowanie w projekty naszego Towarzystwa.
Wojtek
.
Miło mi powitać nową członkinię naszego Towarzystwa Annę Barbarę Dembińska-Południak. Anna jest tłumaczem języka angielskiego i mieszka w Poznaniu. Obiecuje pomoc i zaangażowanie się w indeksacji i tłumaczeniach. Aniu życzę Tobie spełnienia zamierzeń i satysfakcji z bycia członkinią WTG.
Wojtek
Wojtek
Na Kaziuki (w dniu imienin Kazimierza) zapisała się do naszego Towarzystwa Maria Antonina Szczechowicz
Maria mieszka obecnie w Gnieźnie i może nam pomóc w indeksacji zasobów archiwalnych.
Witam Marię w naszym gronie życząc jej wiele satysfakcji i zadowolenia z bycia członkinią WTG -Gniazdo.
Wojtek
Maria mieszka obecnie w Gnieźnie i może nam pomóc w indeksacji zasobów archiwalnych.
Witam Marię w naszym gronie życząc jej wiele satysfakcji i zadowolenia z bycia członkinią WTG -Gniazdo.
Wojtek
-
SzymajdaGrzegorz
Dzień dobry,
uprzejmie poproszę o dostęp do zarezerwowane jako członek WTG od 2019 roku.
Serdecznie pozdrawiam!
Serdecznie pozdrawiam!
Dzień dobry,
przyłączam się do powyższej prośby i również uprzejmie poproszę o dostęp do Działu Zarezerwowane jako członek WTG od 06.2024 roku.
z serdecznymi pozdrowieniami
Marcin Majewski
przyłączam się do powyższej prośby i również uprzejmie poproszę o dostęp do Działu Zarezerwowane jako członek WTG od 06.2024 roku.
z serdecznymi pozdrowieniami
Marcin Majewski
- Kolaczek54
- Kontakt:
Uprzejmie informujemy, iż w chwili obecnej - ze względu na problemy techniczne - nie ma możliwości dodawania nowych osób w Dziale Zarezerwowane. Możliwość ta pojawi się po przebudowie strony i przeniesieniu jej na inny serwer, nad czym obecnie pracujemy.SzymajdaGrzegorz pisze:Dzień dobry,
Serdecznie pozdrawiam!
W imieniu Zarządu
Ewa Rembikowska
Dodałem do grupy członków WTG nicki: majski, SzymajdaGrzegorz
Jeśli jeszcze kogoś brakuje, to proszę o listę nicków do dodania.
Jeśli jeszcze kogoś brakuje, to proszę o listę nicków do dodania.
Pozdrawiam, Maciej - http://www.glowiak.com
Kiedy mamy się spodziewać zapowiedzianej przebudowy strony WTG? Pytam w kontekście bezpieczeństwa. Dziś w nocy forumowe konto naszego kolegi Darka Kołodziejczyka zostało przejęte przez bota :(Kolaczek54 pisze:Uprzejmie informujemy, iż w chwili obecnej - ze względu na problemy techniczne - nie ma możliwości dodawania nowych osób w Dziale Zarezerwowane. Możliwość ta pojawi się po przebudowie strony i przeniesieniu jej na inny serwer, nad czym obecnie pracujemy.
W imieniu Zarządu
Ewa Rembikowska
Pozdrawiam - Bartek
HIC MORTVI VIVVNT ET MVTI LOQVVNTVR. A dbałość o naukę jest miłość.
HIC MORTVI VIVVNT ET MVTI LOQVVNTVR. A dbałość o naukę jest miłość.