Na wstępie pragnę pogratulować całemu Towarzystwu kolejnego numeru Rocznika. Już poprzednie wyróżniały się wielką dbałością edytorską, a obecny jest naprawdę doskonale wydany, co jest niewątpliwą zasługą Sławy i Asi. Także dobór i układ tekstów, świadczy o tym, że wykonałyście wielką pracę. To nie tylko moja opinia, ale także kilku osób z którymi na ten temat rozmawiałem.
Nie będę chyba niedyskretny gdy powiem, że bardzo wysoko ocenił pracę edytorską Adam Pszczółkowski, który na prośbę Asi Lubierskiej, napisze do przyszłego Rocznika.
Tak na marginesie - Dziewczyny ! już wiem komu powierzę swoją najbliższą publikację
Chciałbym w tym miejscu pogratulować autorom wszystkich artykułów, w tym także sobie, jako że miałem zaszczyt znaleźć się między nimi.
Myślę, że może warto na tutejszym forum założyć wątek, w którym zarówno autorzy, jak i czytelnicy będą mogli wymieniać uwagi i komentarze dotyczące treści artykułów. Być może pojawią się uzupełnienia lub artykuły polemiczne?
Wasze środowisko obok środowiska lubelskiego ma największy potencjał by tego typu poważniejsze działania zainicjować.
W ten sposób artykuły zostaną upowszechnione i dotrą do szerokiego grona, a ich treść wzbogaci się o cenne komentarze czytelników.
Pozdrawiam serdecznie
Waldemar Fronczak