Poszukuje informacji o bratu mojego pradziadka - Władysławie Kowalskim. Mój pradziadek Jan Kowalski był najstarszym z rodzeństwa i miał czterech braci i jedną siostrę. Poniżej przedstawiam schemat całej rodziny wraz z datami, oraz miejscem urodzenia i śmierci. Zaczynając od rodziców po rodzeństwo, od najstarszego po najmłodszego
Jak widzicie Państwo udało mi się zdobyć informację o wszystkich członkach rodziny mojego pradziadka. Co więcej, udało mi się odszukać żyjących jeszcze potomków wymienionych wyżej osób i nawiązać z nimi kontakt (czasami tylko symboliczny, ale zawsze). Wszystkich z wyjątkiem wspomnianego na wstępie Władysława Kowalskiego. Próbowałem na własną rękę zdobyć jakiekolwiek informacje w internecie. Szukałem w archiwach, szukałem na cmentarzach w okolicach w których mieszkali, niestety bez żadnego skutku. Niestety relacje rodzinne nie wspominają nic o Władysławie - wciąż żyją dwie córki dwóch z wymienionych wyżej KowalskichStanisław Kowalski Senior (*6 listopada 1951 Jaworowo : +5 stycznia 1941 Stęszew) + Michalina Kulczak (19 września 1850 Małachowo-Złych Miejsc : +22 kwietnia 1912 Powidz)
1) Jan Kowalski (*18 czerwca 1876 Wiekowo : +28 listopada 1953 Stęszew)
2) Antonina Wysocka (*08 października 1879 Rzymachowo koło Powidza : +19 październik 1908 Powidz)
3) Franciszek Kowalski (*19 październik 1882 Huta Skorzęcka : +??? ??? Gniezno)
4) Władysław Kowalski (*13 czerwca 1885 Witkowo : +??? ???)
5) Wojciech Kowalski (*30 marca 1888 Witkowo : +30 października 1964 Gniezno)
6) Stanisław Kowalski Junior (*8 kwietnia 1896 Sautersbrunn koło Powidza : +4 lipca 1945 Września)