szukajwarchiwach.pl

Wymiana doświadczeń pomiędzy genealogami, dyskusje ogólne na tematy genealogiczne i historyczne, dane dotyczące parafii, archiwów, ciekawych stron, itd
Awatar użytkownika
Łukasz Bielecki

Re: szukajwarchiwach.pl

Post autor: Łukasz Bielecki »

Też z niecierpliwością czekam na tę aktualizację. A poza tym jest to tysięczna odpowiedź w tym wątku :)
Łukasz Bielecki

...et Marcus genuit Lucam. Lucas autem genuit Ignatium.
Jarek82

Post autor: Jarek82 »

A tak naprawdę to 1001 :lol:
Awatar użytkownika
Łukasz Bielecki

SzwA nie zgłasza się, jest nadzieja :)
Łukasz Bielecki

Łukasz_85

Post autor: Łukasz_85 »

Witam,
chciałbym ogłosić radosną nowinę, że pojawiły się nowe, długo wyczekiwane skany na Basi! Teraz pozostaje już tylko rezerwować jednostki i indeksować, co sam zamierzam uczynić :)

Pozdrawiam,
Łukasz.
Pozdrawiam,
Łukasz Urbaniak.

Poszukuję informacji o ślubie Stanisława Urbaniaka i Heleny Szczepaniak (ok. 1812-1815 r.) oraz Stefana Samoląga i Jadwigi Rupa bądź Rupianki (ok. 1815-1819 r.)
Awatar użytkownika
krambud

Post autor: krambud »

1 kwietnia będzie za miesiąc. :-)
Rafał Kędziora syn Leona.

1/4 Kędziorów ze Skowrońskimi ( Poznań - Środa Wlkp.), 1/4 Żurów z Banaszakami ( Kościan ), 1/4 Warteckich z Drabinami (Iwanowice - Brudzew Kolski ), 1/4 Durków z Przeorami ( Turek - Wilamów - Grzegorzew )
Awatar użytkownika
Łukasz Bielecki

Może kolega miał szczęście i dołożyli coś, na co właśnie czekał. Tylko pogratulować...
Ale generalnie faktycznie wielkopolskich metrykaliów tyle co kot napłakał, kolejny już raz zresztą. Ostatnia godna uwagi (dla nas) aktualizacja była półtora roku temu.
Łukasz Bielecki

Awatar użytkownika
krambud

Ale z Archiwum łódzkiego mógłby Piotr dołączyć do Basi. Kilka ciekawych pozycji jest.

1/4 Kędziorów ze Skowrońskimi ( Poznań - Środa Wlkp.), 1/4 Żurów z Banaszakami ( Kościan ), 1/4 Warteckich z Drabinami (Iwanowice - Brudzew Kolski ), 1/4 Durków z Przeorami ( Turek - Wilamów - Grzegorzew )
kFiatek

Post autor: kFiatek »

Jako laik zapytam.
Jak sprawdzacie co nowego się pojawiło?

Dziękuję z góry :)
Sebastian
Awatar użytkownika
krambud

Awatar użytkownika
skała
Site Admin
Kontakt:

Post autor: skała »

Na dzisiaj tylko część rzeczy z Poznania. W najbliższym czasie w BaSIA pojawi się reszta.

Pozdrawiam
Piotr
kFiatek

Post autor: kFiatek »

krambud pisze:https://www.nac.gov.pl/wp-content/uploads/2019/02/Aktualizacja-SwA-2019.pdf
Z podziękowaniem

Sebastian
Awatar użytkownika
Krystyna z Kujaw

Post autor: Krystyna z Kujaw »

Łukasz Bielecki pisze:...wielkopolskich metrykaliów tyle co kot napłakał, kolejny już raz zresztą.
szkoda gadać /:
ciekawe, dlaczego tu też mamy pod górkę
- Krystyna
Łukasz_85

Post autor: Łukasz_85 »

Witam,
być może trochę pospieszyłem się z tym ogłaszaniem, ale część jednostek przewidzianych do dodania w najnowszej aktualizacji była już wczoraj dostępna na Basi. Ogólnie jednak mówiąc, jak już niektórzy zauważyli, nowości nie ma za wiele... Trudno też określić, według jakiego klucza typowano jednostki do skanowania. Dla przykładu w USC Dąbrówka, dla którego do tej pory były skany z lat 1874-1884, obecnie pojawiły się skany ksiąg z lat 1906-1914 w przypadku urodzeń, a w przypadku ślubów i zgonów od 1906 aż do 1930 r!

Pozdrawiam,
Łukasz.
Pozdrawiam,
Łukasz Urbaniak.

Poszukuję informacji o ślubie Stanisława Urbaniaka i Heleny Szczepaniak (ok. 1812-1815 r.) oraz Stefana Samoląga i Jadwigi Rupa bądź Rupianki (ok. 1815-1819 r.)
Awatar użytkownika
Łukasz Bielecki

Łukasz_85 pisze:Trudno też określić, według jakiego klucza typowano jednostki do skanowania. Dla przykładu w USC Dąbrówka, dla którego do tej pory były skany z lat 1874-1884, obecnie pojawiły się skany ksiąg z lat 1906-1914 w przypadku urodzeń, a w przypadku ślubów i zgonów od 1906 aż do 1930 r!
AP w Poznaniu wysyła im na bieżąco to co jest tam skanowane. Najwyraźniej w NAC pominęli wszystko co było skanowane w ostatnich latach, a capnęli to co przysłano im w ostatniej transzy i to wrzucili.
Łukasz Bielecki

Ann68

Post autor: Ann68 »

zwróciliście uwage na ten zapis na stronie NAC ?

"Jest to ostatnia aktualizacja serwisu szukajwarchiwach.pl i w przyszłości nie będzie on wzbogacany o nowe skany.

Od początku 2018 roku trwały prace nad modernizacją serwisu, poprzedzone profesjonalnymi badaniami użytkowników oraz pracami z archiwistami z całej Polski.
Uruchomienie nowej wersji serwisu zapowiedziano na czerwiec 2019 roku, co pozwoli poszczególnym archiwom i instytucjom obecnym w serwisie na samodzielne publikowanie nowych skanów i opisów (w serwisie szukajwarchiwach.gov.pl).

O nowych materiałach publikowanych w zmodernizowanym serwisie szukajwarchiwach.gov.pl będzie można na bieżąco dowiadywać się z aktualności."

Rozumiem, ze od czerwca każde archiwum samo będzie umieszczało skany na SZWA ?
Pozdrawiam
Ania Panek

Poszukuję aktu chrztu Wojciecha Marszyńskiego leśniczego z Gliśnicy ur. ok. 1722 r.
reg

Nowości na szukajwarchiwach

Post autor: reg »

Awatar użytkownika
Łukasz Bielecki

Re: Nowości na szukajwarchiwach

reg pisze:https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.nac.gov.pl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F02%2FAktualizacja-SwA-2019.pdf%3Ffbclid%3DIwAR0dlUzcJEilqbqnQ-tDhbRDd56hS4KcwlREJus7VxDSOygqzk5VJhL3XMs&h=AT1gZQW05w5B-VojqNkA5IDNvCWAt2aqhvw7ZmyOifT7mA0QFfS8SgFoUdMlGOYk68hAfsm6h9VEDjdD6sDTupaM0Pj46-FOTgaS0x91JOHXoy8gROz18oT7R-uopHrSmQpcUrFxK0XRhrzlomW_Pw

Władek
Co to za jakiś dziwny link?
Łukasz Bielecki

Awatar użytkownika
D-100
Kontakt:

Re: Nowości na szukajwarchiwach

Post autor: D-100 »

Łukasz Bielecki pisze:Co to za jakiś dziwny link?
Widzę, że to link do posta na facebooku, w którym ktoś zamieścił plik pdf z ostatnią aktualizacją SwA.
Ten: https://www.nac.gov.pl/wp-content/uploa ... A-2019.pdf
podawany kilkukrotnie już wcześniej w tym wątku.
Pozdrawiam
Darek 100
Awatar użytkownika
Łukasz Bielecki

Podawanie linków do facebooka to tak jakbym ja podawał linki do mojej chmury.
Łukasz Bielecki

Awatar użytkownika
skała
Site Admin
Kontakt:

Post autor: skała »

Łukasz Bielecki pisze:Podawanie linków do facebooka to tak jakbym ja podawał linki do mojej chmury.
Serwis jak każdy inny. Jeśli w Twojej chmurze mogę "z ulicy" założyć konto i uzyskać dostęp do treści, to rzeczywiście prawie to samo.. Prawie.
Pozdrawiam
Piotr
Awatar użytkownika
D-100
Kontakt:

Post autor: D-100 »

Po każdej aktualizacji SwA na wszelkich forach, portalach i blogach genealogicznych następuje swoisty wysyp linków.
Bywa i tak, że ktoś wrzuca link do linku zawierającego link, który otwiera link :)
Pozdrawiam
Darek 100
Awatar użytkownika
Łukasz Bielecki

skała pisze:
Łukasz Bielecki pisze:Podawanie linków do facebooka to tak jakbym ja podawał linki do mojej chmury.
Serwis jak każdy inny. Jeśli w Twojej chmurze mogę "z ulicy" założyć konto i uzyskać dostęp do treści, to rzeczywiście prawie to samo.. Prawie.
Pozdrawiam
Piotr
Chodziło mi o nastawienie podającego link - że skoro ja widzę, co pod tym linkiem jest, to inni też powinni widzieć.

A z wielu powodów może być inaczej. Treści na FB mają różne kategorie dostępności zależnie od ustawień konta i podający link często nie bierze tego pod uwagę. Ja też mogę treści w mojej chmurze uczynić mniej lub bardziej dostępnymi dla wybranych :)
Łukasz Bielecki

Ryszard Makowski

Post autor: Ryszard Makowski »

crashzero pisze:(...) Jeżeli zauważą Państwo błędnie przypisane skany do jednostek, a nawet zespołów, proszę ten fakt zgłaszać bezpośrednio do danego archiwum i do wiadomości NAC; najlepiej elektronicznie.
(...).
Swego czasu zgłosiłem zauważone nieprawidłowości i niestety do dziś nie zostało to poprawione. Dyskusja tutaj:http://www.wtg-gniazdo.org/forum/viewto ... 50#p120114
Ryszard Makowski pisze:
Gregorius pisze:Zgłaszałem tę sprawę, bez rezultatu.
Pozdrawiam,
Grzegorz.
Sprawa podobna do tej z Żychlinem opisanej parę postów wyżej.
Napisałem swego czasu e-maile do AP w Koninie i SzwA. Z AP odpisali, że powiadomili o sprawie AP Poznań ale jednocześnie zastrzegli, że skany z mikrofilmów wykonuje i zamieszcza na SzwA Narodowe Archiwum Cyfrowe. Z SzwA nie otrzymałem żadnej odpowiedzi.
Pozdrawiam, Ryszard.

Poszukuję aktu zgonu Melanii Józefy Kurnatowskiej z domu Bronikowska zm. 31.10.1834 r. w nieustalonym miejscu. Przed śmiercią zamieszkała w Ruszkowie pow. Koło.
hania1969

Post autor: hania1969 »

Witam, dzisiaj próbowałam otworzyć skany, ale wyświetla się informacja o błędzie dotyczącym prywatności. Napisane jest też, że certyfikat bezpieczeństwa wygasł wczoraj. Nie znam się na tym. Czy to wina przeglądarki czy też jakaś blokada? Potrzebowałam otworzyć jeden, bo w ASI nie wszystkie mi się zapisują. Czy jest szansa na dostęp do skanów w najbliższej przyszłości?

Z poważaniem Hanna Sosińska
Awatar użytkownika
Henryk Krzyżan

Post autor: Henryk Krzyżan »

hania1969 pisze:Witam, dzisiaj próbowałam otworzyć skany, ale wyświetla się informacja o błędzie dotyczącym prywatności. Napisane jest też, że certyfikat bezpieczeństwa wygasł wczoraj. Nie znam się na tym. Czy to wina przeglądarki czy też jakaś blokada? Potrzebowałam otworzyć jeden, bo w ASI nie wszystkie mi się zapisują. Czy jest szansa na dostęp do skanów w najbliższej przyszłości?

Z poważaniem Hanna Sosińska
Witam, mam dziś to samo, trzeba odczekać aż wszystko wróci do normy.
Pozdrawiam
Henryk Krzyżan
Awatar użytkownika
Slawo

Post autor: Slawo »

W Chrome działa poprawnie, chociaż też wyrzuciło podobny komunikat, ale pozwoliło na kontynuowanie przeglądania SZWA, natomiast widzę, że Firefoks nie pozwala.
Tylko na Genetece: Koło U1909-1920 M1910-1940,
Brudzew UMZ1916-22, Dobrów UMZ1902-3 1911-23, Galew UMZ1920-22, Białków 1885-1921, Tuliszków U1885-92 M1900-1912, Młodojewo M1915-39 1945-46, Dobrosołowo M1900-1936!
FAQ Genealogiczne
Awatar użytkownika
bozenawoj6

Post autor: bozenawoj6 »

A mi wyświetliło się to:
Witryna „szukajwarchiwach.pl” używa nieprawidłowego certyfikatu bezpieczeństwa. Ten certyfikat utracił ważność 27 kwietnia 2019, 00:01:48. Bieżący czas: 28 kwietnia 2019, 00:07. Kod błędu: SEC_ERROR_EXPIRED_CERTIFICATE
Pozdrawiam serdecznie
Bożena

----------------------------------------------------------------------------------------
Poszukuję:
Wojciechowski,Zygmanowski,Bajończak,Błażejczak,Maniecki,Koźlik,Skorupiński,Domagała,Jauer,
Tomaszewski,Białas
hania1969

Post autor: hania1969 »

U mnie na Chrome nadal się nie otwierają, ale spróbowałam na Operze. Choć wyświetliło się ostrzeżenie, skany się otworzyły, kiedy dałam komendę "otwórz mimo to". Może wzorem innych przeczekam to i zobaczę co będzie dalej. Tym razem mogłam przeczytać skan, ale jak długo będzie taka możliwość?
Awatar użytkownika
Paweł Wietrzykowski

Post autor: Paweł Wietrzykowski »

Możliwośc bedzie zawsze :) Po prostu strona szukajwarchiwach.pl korzysta z bezpiecznego protokołu HTTPS (szyfrowanego). Komunikaty jakie się ukazuja oraz brak możliwości natychmiastowego otwarcia strony wynikają z faktu iż wygasł certyfikat SSL zapewniający poufność transmisji danych przesyłanych przez Internet. Ktoś zaniedbał sprawę. Jak znam życie po weekendzie wygenerują nowy i wszystko bedzie po staremu :)
Pozdrawiam, Paweł
poszukuję: Wietrzykowski, Wyzuj, Gibowski, Sławek

Umarłych wieczność dotąd trwa, dokąd pamięcią im się płaci.
Awatar użytkownika
DankaW

Post autor: DankaW »

Przeglądarka OPERA działa bez zarzutów.
Pozdrawiam Danka

Nie umiera ten, kto trwa w pamięci żywych.
ks. Jan Twardowski
Jan M. Musielak

Post autor: Jan M. Musielak »

Na Firefoksie można wejść. Jak pojawi się ostrzeżenie to trzeba wybrać "zaawansowane" i z tego poziomu zaakceptować "ryzyko".
x. Jan M. Musielak
AAP
anykey

Post autor: anykey »

DankaW pisze:Przeglądarka OPERA działa bez zarzutów.
Przyjrzałbym się jej ustawieniom - dobrze by było aby chociaż ostrzegała przed podobnymi zdarzeniami (połączenie ze stroną bez ważnego certyfikatu bezpieczeństwa).
Stanisław
Awatar użytkownika
DankaW

Post autor: DankaW »

Wszystko wróciło do normy, przeglądarki działają poprawnie.
Pozdrawiam Danka

Nie umiera ten, kto trwa w pamięci żywych.
ks. Jan Twardowski
Awatar użytkownika
krambud

Czy jakaś aktualizacja jest przewidziana w najbliższym czasie?

bugakg

Post autor: bugakg »

krambud pisze:Czy jakaś aktualizacja jest przewidziana w najbliższym czasie?
Na stronie: https://www.nac.gov.pl/wp-content/uploa ... A-2019.pdf
aktualizacja 2019
pozdrawiam Grażyna
bugakg@gmail.com

"Człowiek żyje tak długo, jak długo trwa pamięć o nim''
L_Maik

Post autor: L_Maik »

Witam,
Załączona powyżej lista pochodzi z lutego 2019r., a aktualnie mamy sierpień.
Domyślam się, że Rafał pytał czy były/będą jakieś aktualizacje po tym terminie.
Dawniej aktualizacja miała miejsce raz na kwartał. A czy teraz ktoś się orientuje w tym temacie?
Pozdrawiam!
- Leszek
kapelusz

Post autor: kapelusz »

poszukuję pilnie aktu zgonu mojego prapradziadka Franciszka Bartoszewskiego zm.13.06.1909 w Poznaniu (ostatni adres to chyba Głogowska 3) męża Petronelli z.d.Kowalskiej ur.ok.1831 Poznań-Jeżyce

kiedyś już go znalazłem w szukajwarchiwach więc wiem że jest,ale nie zapisałem

tylko znalazłem go przeglądając cały zespól niemieckich aktów zgonów za cały 1909 rok, ale nie moge znaleźć do tego zespołu llinku

proszę pomóżcie

pozdrawiam

Stanisław Bartoszewski praprawnuk Franciszka
Pozdrawiam Serdecznie

Stanisław Bartoszewski
bugakg

kapelusz pisze:poszukuję pilnie aktu zgonu mojego prapradziadka Franciszka Bartoszewskiego zm.13.06.1909 w Poznaniu (ostatni adres to chyba Głogowska 3) męża Petronelli z.d.Kowalskiej ur.ok.1831 Poznań-Jeżyce kiedyś już go znalazłem w szukajwarchiwach więc wiem że jest,ale nie zapisałem tylko znalazłem go przeglądając cały zespól niemieckich aktów zgonów za cały 1909 rok, ale nie moge znaleźć do tego zespołu llinku proszę pomóżcie pozdrawiam Stanisław Bartoszewski praprawnuk Franciszka
akt Nr.410/1909
https://szukajwarchiwach.pl/53/5592/0/4 ... uDr3H3leDg - skan 29
pozdrawiam Grażyna
bugakg@gmail.com

anykey

L_Maik pisze:Witam,
Załączona powyżej lista pochodzi z lutego 2019r., a aktualnie mamy sierpień.
Domyślam się, że Rafał pytał czy były/będą jakieś aktualizacje po tym terminie.
Dawniej aktualizacja miała miejsce raz na kwartał. A czy teraz ktoś się orientuje w tym temacie?
Pozdrawiam!
- Leszek
Teraz każde archiwum ma zamieszczać skany ze swojego zasobu w czasie w jakim uzna to za stosowne - nie będzie okresowych aktualizacji lecz ma to być robione na bieżąco. Szczerze mówiąc jeszcze nie uchwyciłem jak znaleźć nowości wśród zamieszczonych materiałów. :(

Później dodane:

AP Poznań ma takie rozwiązanie:

http://poznan.ap.gov.pl/zasob-2/zasob-o ... archiwach/

Ale chyba nie do końca jest to przejrzyste.
Stanisław
Sansa

Post autor: Sansa »

Czyli aktualizacje będą robione rzadko i niechętnie.
Pozdrawiam
Anna

Poszukuję nazwisk : Baran, Bartczak, Marczak (okolice Kalisza).

Poszukuję także wszelkich informacji nt. Leona Marciniaka ur. w 1906 r. w Goszczanowie, zm. 24.12.1948 r. we wsi Stobno.
anykey

Sansa pisze:Czyli aktualizacje będą robione rzadko i niechętnie.
Zapewne będzie to zależało od kierownictwa poszczególnych jednostek ale chyba za wcześnie na jakiekolwiek wnioski.
Stanisław
kapelusz

bugakg pisze:
kapelusz pisze:poszukuję pilnie aktu zgonu mojego prapradziadka Franciszka Bartoszewskiego zm.13.06.1909 w Poznaniu (ostatni adres to chyba Głogowska 3) męża Petronelli z.d.Kowalskiej ur.ok.1831 Poznań-Jeżyce kiedyś już go znalazłem w szukajwarchiwach więc wiem że jest,ale nie zapisałem tylko znalazłem go przeglądając cały zespól niemieckich aktów zgonów za cały 1909 rok, ale nie moge znaleźć do tego zespołu llinku proszę pomóżcie pozdrawiam Stanisław Bartoszewski praprawnuk Franciszka
akt Nr.410/1909
https://szukajwarchiwach.pl/53/5592/0/4 ... uDr3H3leDg - skan 29
Bardzo dziękuję

Jednak mam pytanie - w jaki sposób znalazłeś go tak szybko?

Mógłbym prosić o wytłumaczenie mi tego krok po kroku

Serdecznie pozdrawiam

Stanisław Bartoszewski
Pozdrawiam Serdecznie

Stanisław Bartoszewski
bugakg

kapelusz pisze: Bardzo dziękuję Jednak mam pytanie - w jaki sposób znalazłeś go tak szybko? Mógłbym prosić o wytłumaczenie mi tego krok po kroku Serdecznie pozdrawiam Stanisław Bartoszewski
Wchodzisz na: http://basia.famula.pl/skany
jednocześnie naciskasz klawisze: ctrl+f ,a u góry po lewej stronie pokaże się okienko, w które wpisujesz np.: Poznań, (z przecinkiem) klikasz i automatycznie pokaże Poznań - wtedy wybierasz który Ciebie interesuje np.: Poznań, pow. Poznań (997/14676), znowu kliknięcie i rozwinie się lista i ręcznie "zjeżdżasz" myszką w dół, aż do: Urząd Stanu Cywilnego Poznań - II obwód miejski. Sprawdzasz czy dany rok który Ciebie interesuje jest zindeksowany. Jeżeli nie to znowu kliknięcie na to co zaznaczyłam kolorem czerwonym:
Księga miejscowa zgonów tom II[Rejestr główny zgonów] 1909-1909 (53/5592/4/74), i pokaże się: https://szukajwarchiwach.pl/53/5592/0/4 ... 0#tabSkany
Następnie klikasz na skan i przy dole skanu jest "kwadrat" w kółku i literka "z", naciskasz "kwadracik"
Otworzy się następne okno, w którym można przeglądać skany.
Musisz trochę poćwiczyć (metodą prób), bo nie wiem jak jaśniej to wytłumaczyć. :?
pozdrawiam Grażyna
bugakg@gmail.com

kapelusz

Wielkie dzięki o to mi właśnie chodziło

A skąd wiedziałeś że to drugi obwód miejski?
Pozdrawiam Serdecznie

Stanisław Bartoszewski
bugakg

kapelusz pisze:Wielkie dzięki o to mi właśnie chodziło A skąd wiedziałeś że to drugi obwód miejski?
Wcześniej nie wiedziałam. Mając już rozwiniętą listę Poznań, pow. Poznań (997/14676), w otwarte okienko ctrl+f , wpisałam wyraz: zgonów i zostały podświetlone na kolor żółty wszystkie wyrazy zgonów (ponad 100 poz.). Można w tym górnym okienku klikać "następne", ale to jest bardzo dużo pozycji. Ręcznie zjeżdżałam myszką do samego dołu tej listy i tylko wzrokowo "wyłapywałam" roczniki. Jeżeli pisało zindeksowano, to te pomijałam, bo na pewno na BaSIA byś znalazł. Jeżeli przy interesującym mnie roczniku pisałoby: w trakcie opracowywania to bym je chociaż wyrywkowo sprawdziła. Tym sposobem dojechałam myszką prawie pod koniec listy i były podświetlone:
Księga miejscowa zgonów tom I [Rejestr główny zgonów] 1909-1909 (53/5592/4/73)
Księga miejscowa zgonów tom II[Rejestr główny zgonów] 1909-1909 (53/5592/4/74)
Księga miejscowa zgonów tom III [Rejestr główny zgonów] 1909-1909 (53/5592/4/75)
Podałeś datę zgonu: 13.06.1909
W pierwszym tomie sprawdziłam ostatnie skany do którego są miesiąca, a kończyły się na dniu 19 maj. W następnym tomie musiał być już miesiąc czerwiec. :)
Księgę otwierałam w osobnej karcie i u góry pisze: Zespół: 53/5592/0 Urząd Stanu Cywilnego Poznań - II obwód miejski » Seria: 4 Akta zgonów » Jednostka: 74

edycja:
teraz sprawdziłam przy rozwiniętej liście wpisany w okienku ctrl+f rok - 1909 . Pokazało się tylko 48 dopasowań podświetlonych kolorem żółtym, więc można było klikać "następne" i o wiele szybciej znalazłam interesujący mnie rok i księgi zgonów:
Księga miejscowa zgonów tom I [Rejestr główny zgonów] 1909-1909 (53/5592/4/73)
Księga miejscowa zgonów tom II[Rejestr główny zgonów] 1909-1909 (53/5592/4/74)
Księga miejscowa zgonów tom III [Rejestr główny zgonów] 1909-1909 (53/5592/4/75)
:lol:
pozdrawiam Grażyna
bugakg@gmail.com

kapelusz

Wielki szacunek, chylę czoła, dzięki
Pozdrawiam Serdecznie

Stanisław Bartoszewski
Awatar użytkownika
Łukasz Bielecki

SzwA nie działa, oba serwisy właściwie, jest też koniec miesiąca, dawniej taka sytuacja oznaczała aktualizację, ale dziś - nie wiem czy można mieć taką nadzieję?
Łukasz Bielecki

Awatar użytkownika
Paweł Wietrzykowski

Post autor: Paweł Wietrzykowski »

Niestety :( nie można przez to pobrać skanów do ASIA
Pozdrawiam, Paweł
poszukuję: Wietrzykowski, Wyzuj, Gibowski, Sławek

Umarłych wieczność dotąd trwa, dokąd pamięcią im się płaci.
Sansa

Post autor: Sansa »

Wychodzi na to, że nowa wersja SZwA wcale nie jest korzystna dla genealogów.
Pozdrawiam
Anna

Poszukuję nazwisk : Baran, Bartczak, Marczak (okolice Kalisza).

Poszukuję także wszelkich informacji nt. Leona Marciniaka ur. w 1906 r. w Goszczanowie, zm. 24.12.1948 r. we wsi Stobno.
ODPOWIEDZ